Splňte si sen a otevřete si pizzerii!

Splňte si sen a otevřete si pizzerii!

23. 8. 2021 Vyp Od Komerční sdělení

Kdy jindy se vám naskytne lepší příležitost pro otevření vlastní gastronomické provozovny než nyní? Nucené zavření gastro provozoven je pryč a trh se pročistil. Mnoho restaurací a bister zaniklo, tím pádem se otevřely možnosti pro vznik nových. Třeba právě vaší pizzerie.

Otevřít si vlastní podnik, být sám sobě svým pánem – to je snem mnohých lidí. Někdo sní o malé kavárničce, další o burger bistru a jiný třeba právě o pizzerii. Vždyť tento italský pokrm chutná snad každému.

Do pizzerie nepotřebujete kamennou pec

Nejen v Itálii, ale i jiných jižních zemích si v pizzeriích můžete všimnout kouzelných kamenných pecí. Pizzu v nich připravují přímo před vámi. Vidíte, jak zpracovávají těsto, přidávají na něj ingredience a pak pomocí lopaty na pizzu dávají pizzu do pece. Tohle všechno je hezký zážitek, ale ve skutečnosti kamennou pizzu pro chutný výsledek nepotřebujete.

Do pizzerie v českých podmínkách bohatě postačí elektrické pece na pizzu. Dají se stohovat, takže si jich můžete pořídit více, abyste zvládali připravovat několik pizz najednou.

Vhodné je urychlit proces přípravy těsta

Zákazníci nebudou čekat. Dvě pece jsou základ, ale urychlit potřebujete i přípravu těsta. K tomu slouží kynárna, která zajistí spolehlivé nakynutí. Hnětače vám zase pomohou těsto zpracovat rychleji, než byste to zvládli vlastníma rukama.

Ingredience je ideální mít již nakrájené, pak je na pizzu pouze poskládáte podle toho, jakou pizzu si zákazníci objednají. V počátcích bude zřejmě náročnější odhadnout množství ingrediencí předem, časem ale zjistíte, kolik čeho denně spotřebujete.

Vybavení pro pizzerii není zase tak drahé. A pokud chcete minimalizovat vstupní náklady, vždy je možné koupit pece, hnětače či kynárny z bazaru. V počátcích stejně moc nevíte, co přesně by vám vyhovovalo, tak až to zjistíte, můžete si pořídit kvalitnější nové pomocníky.