Pivní slavnosti v Plzni zvou na hořké doušky. PilsnerFest doprovodí Monkey Bussiness i kuchařská show Jana Punčocháře

Pivní slavnosti v Plzni zvou na hořké doušky. PilsnerFest doprovodí Monkey Bussiness i kuchařská show Jana Punčocháře

10. 9. 2024 Vyp Od Pavel Srp

Babí léto. To je ranní mlha, slunce nízko nad obzorem, ale především – sklizeň chmele. A tu je třeba řádně oslavit. Nejlépe samozřejmě sklenicí zlatavého moku. Už tento víkend si hořký doušek můžete dopřát příznačně v Plzni, ve městě s dlouholetou pivovarnickou tradicí, kde startují tradiční pivní festivaly.

Výběr pivních klasik, ale také speciálů z Čech i zahraničí nabídne první ze série slavností, oblíbený festival minipivovarů Slunce ve skle. V útulné atmosféře nádvoří pivovaru Purkmistr v Plzni-Černicích a okolní návsi si mohou návštěvníci dopřát degustace v podání několika desítek pivovarů. Ochutnávat se bude pivo ve skle po jednom „deci”, žízniví hosté si ale samozřejmě mohou objednat i „velké”.

Přečtěte si také:  Máme ho doma většinou každý: Pivo obsahuje velké množství vitamínu B a teplé léčí nachlazení

Ani na 17. ročníku akce nebude chybět doprovodný kulturní program nebo pivní soutěže. Vystoupí například kapely Rambanbám, X-Cover nebo Electric Therapy. Při doprovodném programu se pak zájemci mohou zúčastnit školy čepování pod vedením Perfect Pour Academy nebo si zasoutěžit v pití piva na „ex”.

Máme ho doma většinou každý: Pivo obsahuje velké množství vitamínu B a teplé léčí nachlazení

Festival Slunce ve skle začíná ve čtvrtek 12. září a potrvá do soboty 14. září 2024. Vstup je volný. Podrobný program najdete na stránkách akce.

… a samozřejmě PilsnerFest

V Plzni je měsícem oslavy piva také říjen. Hned první víkend bude patřit připomínce uvaření první várky jedinečného spodně kvašeného ležáku Pilsner Urquell. Na velkolepé oslavy letošního PilsnerFestu se můžete vydat přímo do areálu plzeňského pivovaru v sobotu 5. října.

Přečtěte si také:  Cestování za závody Formule 1: Dokonalá kombinace svobody, adrenalinu a dobrodružství

Kromě spousty skvělého jídla a zásoby piva se můžete těšit na vyladěný hudební program. Na dvou scénách vystoupí mimo jiné kapely Buty, Sto zvířat, Xindl X nebo Monkey Business. Návštěvníky čekají také speciální prohlídky pivovaru, škola čepování nebo kuchařská show věhlasného kuchaře Honzy Punčocháře. S interaktivní show s názvem „Prostě na pivo” se pak představí sládek Vojta Homolka.

Festival PilsnerFest 2024 se koná v sobotu 5. října. V předprodeji zakoupíte vstupenky za výhodnější cenu.