Která auta ujedou bez problémů 400 tisíc kilometrů? Těchto 10 modelů nemá konkurenci

Která auta ujedou bez problémů 400 tisíc kilometrů? Těchto 10 modelů nemá konkurenci

23. 8. 2024 Vyp Od Pavel Srp

Podle nejnovějšího průzkumu byl sestaven žebříček deseti modelů prodávaných v Severní Americe, které bez potíží zvládnou najet více než 400 000 kilometrů. Které vozy si dokáží udržet svou kvalitu i po letech používání?

Společnost iSeeCars provedla průzkum zaměřený na vozidla, která s největší pravděpodobností bez problémů ujíždějí 250 000 mil (402 000 km). Není překvapením, že na čele žebříčku dominuje Toyota. Japonská automobilka obsadila v první desítce vozidel s nejdelší životností sedm pozic, včetně prvních pěti míst.

Tento každoroční průzkum se však týká pouze severoamerického trhu – Spojených států a Kanady. V Evropě zatím podobný žebříček neexistuje, ale některé modely z tohoto seznamu jsou dostupné i na našem trhu. Průzkum se opírá o údaje z rekordních 402 milionů vozidel.

Přečtěte si také:  Jezdíte do myčky? Abyste nepoškodili lak u svého auta, měli byste si dát pozor na tyto věci

Chevrolet Silverado 1500

Pickup od Chevroletu sice v prodejích zaostává za svým věčným rivalem Fordem F-150, ale co se týče spolehlivosti, má lepší šance na překonání 400 000 km bez problémů. Podle průzkumu 18,8 % kontrolovaných vozů zvládne tuto vzdálenost, což je 2,2násobek tržního průměru.

Lexus GX

Tento model se v Česku oficiálně neprodává, ale některé jeho prvky mohou být povědomé. Jde o luxusnější verzi Toyoty Land Cruiser. Průzkum ukazuje, že 20,7 % kontrolovaných vozidel dosáhne 400 000 km bez problémů, což je každé páté auto.

Toyota Avalon

Avalon je s délkou přes pět metrů pro evropský trh trochu velký, ale dlouhá léta byl vlajkovou lodí Toyoty v Severní Americe a Číně. U nás se na stejné platformě prodávala Toyota Camry. Podle průzkumu 22 % vozidel zvládne 400 000 km bez problémů, což je 2,5násobek tržního průměru.

Chevrolet Suburban

Velké SUV od Chevroletu sdílí v posledních dekádách platformu a pohonné ústrojí s pickupem Silverado, přesto si vede o něco lépe. Průzkum ukazuje, že 22 % kontrolovaných vozů překoná 400 000 km.

Přečtěte si také:  Test Škoda Kodiaq: Největší SUV od Škodovky v nové generaci

Honda Ridgeline

Středně velký pickup od Hondy je prvním vozem v tomto žebříčku, který má více než čtvrtinovou šanci na dosažení 400 000 km. U modelu Ridgeline je pravděpodobnost přesně 25,8 %, což je trojnásobek průměru.

Toyota Highlander Hybrid

Sedmimístné SUV od Toyoty je jediné v tomto seznamu, které lze oficiálně zakoupit i v Česku. Hybridní verze má podle průzkumu 25,9% šanci na překonání čtvrt milionu mil. Verze s klasickým pohonem se v žebříčku nachází mnohem níže.

Toyota Tacoma

S pick-upy ještě nekončíme. Většina trhů včetně Česka má Toyotu Hilux, ale pro Severní Ameriku je určená Toyota Tacoma. Přestože má některé specifické problémy s kvalitou, podle průzkumu 26,7 % modelů překoná 400 000 km.

Toyota 4Runner

Američané sice nemají Hilux, ale mají SUV 4Runner, které je z něj odvozeno. Poslední dvě generace sice už nejsou tolik propojené s původním pickupem, ale i přesto 26,8 % vozů překoná čtvrt milionu mil.

Přečtěte si také:  Víte, jak vybrat motorový olej? Všechna písmena i čísla mají svůj smysl

Toyota Sequoia

Podle průzkumu 36,4 % kontrolovaných vozidel zvládne 400 000 km bez problémů, což je 4,2násobek tržního průměru.

Toyota Tundra

Tundra je posledním pickupem v tomto žebříčku a zároveň drží prvenství v spolehlivosti. Dosahuje rekordních hodnot najetých kilometrů v segmentu, který Amerika nazývá „osobními auty“. Až 36,6 % vozidel překoná hranici 250 000 mil.


Prověření ojetého auta před koupí

Ověřte si historii vozidla a vyhněte se nákladným problémům. Zadejte číslo VIN a okamžitě získejte přehled o historii auta. Více zde.