Češi se nechtějí vzdát lyžování a míří za sněhem do alpských středisek
28. 2. 2024Česká republika čelí v letošním roce významnému nedostatku sněhu, což má přímý dopad na domácí zimní sporty a lyžování. V reakci na teplé počasí a oblevu, které zasáhlo zemi během února, se mnoho Čechů obrací k alpským střediskům, kde panují výrazně lepší podmínky pro lyžování a další zimní aktivity.
Rakouské hotely Wallackhaus a Tieflehner Hof Pitztalhaus, které jsou součást sítě RegioJet Hotels, v únoru zaznamenaly nárůst poptávky ze strany českých klientů o více než 20 % ve srovnání s rokem 2023. Tento trend je přímým důsledkem snahy českých turistů o vyhledávání spolehlivých sněhových podmínek, které domácí střediska aktuálně nemohou nabídnout.
Hotel Wallackhaus, umístěný přímo na sjezdovce ve výšce 2300 metrů s výhledem na Grossglockner, nejvyšší horu Rakouska, a hotel Tieflehner Hof Pitztalhaus, situovaný ve výšce 1600 metrů nad mořem pod ledovcem Pitztal v srdci Tyrolska nabízí nejen vynikající polohu se zárukou sněhu pro lyžaře, ale také kvalitní služby, včetně polopenze a nápojového self-servisu, což je činí atraktivní volbou pro české turisty.
Samoobslužný bar a kvalitní polopenze za výhodnou cenu
Hotely řetězce RegioJet Hotels se odlišují důrazem na důvěru, svobodu, přátelství a respekt. Hosté mají v rámci samoobslužného servisu k dispozici během celého dne zdarma kávu Illy, čokoládu, vodu, sodu, sirupy nebo čaj. Samoobslužný bar nabízí točené pivo Plzeňský Prazdroj, Erdinger Urweisse a Stiegel Goldbräu za nejpříznivější ceny v Rakousku. Plzeň 0,5l za 2€ není jediným lákadlem, který na hosty čeká.
Ubytovací služby jsou vždy s polopenzí, která zahrnuje bufetovou snídani a čtyřchodovou večeři s výběrem ze dvou menu, přičemž se dbá na různorodost nabídky, aby si na své přišli jak milovníci klasické kuchyně, tak příznivci lehkého stravování nebo vegetariáni. Odpoledne je k dispozici občerstvení v podobě čerstvé polévky s pečivem za 3 eura.
Radim Jančura, majitel RegioJet Hotels, říká: “Dříve Češi preferovali apartmány, kde si sami vařili, dnes preferují polopenzi za dobrou cenu. My do ceny kalkulujeme pouze suroviny a náklady na kuchaře a obsluhu. Nedává smysl, aby hosté trávili čas v kuchyni.”